Ingrediënten:
- 150gr kipfilet
- 1 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- 1 el Ketjap Manis
- snufje kerriepoeder
- snufje komijnzaad
- 2-3 el notenpasta
- 1 tl honing
- limoensap naar smaak
- snufje paprikapoeder
- 100 ml kokosmelk
- 250 gr romaine sla
- 2 snoepkomkommers
- 1 rode ui
- 2 el geroosterde paprika (uit pot)
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1 lente-ui
- 2 el granaatappelpitjes
Bereiding:
Snijd de kipfilet in stukjes. Pel en snijd de knoflook klein voor de marinade. Meng in een kom de kipfilet, olijfolie, knoflook, ketjap manis, kerriepoeder en komijnzaad. Laat dit 1 uur marineren in de koelkast.
Meng nu de notenpasta, honing, limoensap, kokosmelk en paprikapoeder in een steelpannetje. Laat dit rustig inkoken totdat je het de juiste dikte vind hebben. Proef even en breng op smaak. Laat de saus weer afkoelen.
Snijd de salade en komkommer. Pel de rode ui en snijd deze in halve ringen. Snijd de tomaatjes in kwartjes, de lente-ui in ringetjes. Meng nu de sla, komkommer, rode ui, geroosterde paprika, cherrytomaatjes in een kom.
Verhit de kipfilet in een pan en bak deze mooi gaar en rondom bruin.
Verdeel de salade over 2 borden met daarbij de kip. Garneer de salade met de lente-ui en granaatappelpitjes.
Zelf heb ik de salade in de avond gemaakt, zodat ik er de volgende middag van kon genieten!
Eet smakelijk!